Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Κυκλορυθμική ανυπαρθυποβολή

Λοιπόν σήμερα κατάλαβα τι διαφορά έχουν τα ξυνόμηλα από τα πράσινα μήλα.
Και μπορώ να πω, τα ξυνόμηλα μετράνε παραπάνω.

Η ονειροπαγίδα που έχω κρεμασμένη στον τοίχο κουνιέται σαν να την φυσάει αέρας, και είναι περίεργο γιατί το πατζούρι είναι κλειστό. Και επίσης δεν κουνιέται η κουρτίνα!

Δεν θα έπρεπε;

Ένιωσες ποτέ τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια δίνη από σκατά;

Ο ήλιος λάμπει και οι γυναίκες είναι ανόητες.

Δεν υπάρχει αργά το βράδυ, υπάρχει νωρίς το πρωί.

Τα στρουμφάκια είναι μπλέ και ψηφίζουν ΚΚΕ.
..

αρκετά με τις παραδοχές.

Το ποτήρι είναι μισογεμάτο, αλλά με φρουτοχυμό.

και αυτό το ονομάζουμε οπτική γωνία, με περιορισμούς.

Την ζεστή μπύρα την λέμε κάτουρο, και το τζατζίκι χωρίς σκόρδο είναι γιαούρτι, αλάτι και ψιλοκομμένο αγγούρι. Δηλαδή η ειδοποιός διαφορά, η τελευταία πινελιά, η πουστιά του σκηνοθέτη, η μικρή λεπτομέρεια που θα σου κάψει κύτταρα από τις χημικές εκκρίσεις που οδηγούν στο συναίσθημα του επιφωνήματος "ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩΩ" ( που δεν είναι ούτε χαρά, ούτε ενθουσιασμός, ούτε ΚΑΒΛΑ, αλλά κάτι ανάμεσα ). Υπάρχει ένα gap, ένα κενό νοήματος καλύτερα, όταν απουσιάζει το "ΓΟΥΣΤΑΡΩ".

Βέβαια, μπορεί η μπύρα να ζεσταθεί με την παραμονή της σε θερμοκρασία δωματίου, κάτι που είναι φυσιολογικό, και το τζατζίκι να το τρώς άνευ σκορδίου για να σε πλησιάζει χωρίς να χρειάζεται στεριανά μακροβούτια ο υπόλοιπος κόσμος. Έτσι;
Αυτό είναι η οπτική γωνία του πράγματος, και μολονότι η μπύρα μπορεί να ξαναμπεί στο ψυγείο, θα ξεθυμάνει και η γεύση της θα είναι διαφορετική. Μου αρέσει αυτό, είπα "θα είναι διαφορετική", ενώ θα μπορούσα να πω "δεν θα ήταν η ίδια".

Γιατί;

Πρέπει, λέει, να μιλάς και να σκέφτεσαι θετικά, ακόμα και όταν η σκέψη σου εμπεριέχει αρνητικό νόημα. Δίνεις, υποσυνείδητα, θετικό μήνυμα και στον εαυτό σου και σε όποιον σε ακούει.



Τέλος παρένθεσης, και όση ώρα ήμουν στην τουαλέτα σκεφτόμουν πώς αρχίζω.

"Ο ήλιος λάμπει και οι γυναίκες είναι ανόητες." ,λέω σε ένα σημείο.
Αυτό είναι ημιτελές, έχω να προσθέσω, όπότε η πρόταση χρειάζεται αλλαγή. Γιατί οι γυναίκες δεν είναι καθόλου ηλίθιες, είναι και καπάτσες και κωλοπετσωμένες και καταφερτζούδες και ξύπνιες και διαόλου κάλτσες και διαόλοι με γόβες. Η παραδοχή μου έγκειται σε ορισμένες μόνο εκφάνσεις της συμπεριφοράς των.
οπότε γίνεται..

"Ο ήλιος λάμπει, και οι γυναίκες είναι ανίκανες να αντιδράσουν σε ορισμένα εξωτερικά ερεθίσματα "σαν άνθρωποι", υιοθετώντας περίεργες συμπεριφορές, πράγμα που τις καθιστά μερικώς ανόητες."

Και να σας θυμίσω ότι το σκόρδο κάνει καλό στην καρδιά.

Ε λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ο οποιοσδήποτε θα έβγαζε την μπύρα από το ψυγείο, αν δεν είχε σκοπό να την πιεί όπως την ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

κρύα.

Τώρα θα μου πεις, δεν υπάρχει μπύρα που να πίνεται ζεστή;

Για να γίνω πιό σαφής, δεν μπορείς να πλύνεις τα δόντια σου αφότου φας τζατζίκι με σκόρδο;

Φυσικά και μπορείς, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Η δράση φέρνει αντίδραση, το πρόβλημα φέρνει την λύση.

Και ακριβώς εκεί, μπαίνει η οπτική γωνία με τους υποκειμενικούς σου περιορισμούς. Το έτσι το αλλιώς το αλλιώτικα. Καλός ο φρουτοχυμός, ρίξε μου και λίγη βότκα. Οδηγείς; Δε βαριέσαι, κάποιος θα σε γυρίσει σπίτι. Έκείνη η ξανθιά που σε κοιτάζει με την άκρη του ματιού της.. ίσως.. σε γυρίσει. Μισείς παθολογικά τις ξανθές; Τότε μείνε στον φρουτοχυμό.
Γιατί καλά όλα αυτά, στην πράξη τι γίνεται;

Στην πράξη..

keep busy.

Μου το είπε το καλοκαίρι που μας πέρασε, ένας γέρος, Έλληνας της διασποράς από Αμερική. Περασμένα 80, σίγουρα. Από τα λίγα που προλάβαμε να πούμε στο δρομολόγιο της Aegean Αλεξανδρούπολη - Αθήνα, κατάλαβα ότι η ζωή του δεν χωράει μόνο σε ένα βιβλίο. Καλή του ώρα.

keep busy, λοιπόν, ό,τι πιο αληθινό έχω ακούσει ποτέ μου. Γιατί όταν εσύ κάθεσαι, το μυαλό κοιμάται. Όταν παράγεις έργο, ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

keep busy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: