Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ζουν κ'λα

Γειά σου και σήμερα, αγαπητέ εν χριστώ αναγνώστα. Τα φορτώσαμε στον κόκορα 2 μέρες τώρα, δεν απολογούμαστε όμως για αυτό καθότι σε καιρούς περίεργους ζούμε και φάσεις περνάμε πολλές. Και αν το βράδυ μας βρεί η παλλοίρια σε βαθιά νερά να κολυμπάμε, με ελπίδα πάτου πλήρως χαμένη, με τα μπρατσάκια ξεφούσκωτα και με χωρίς μάσκα ή οξυγόνου αμπούλες, η καταγραφή σκέψεων περιττή κρίνεται λόγω χαμηλής ποιότητας αυτής.

Την σήμερον το λοιπόν περί εφοπλιστού ο λόγος. Εφοπλιστού γηραιού, αρρώστου, πλην απαχθέντος από τα προχτεσιανά, εσηκώθη μέγας σάλος εις τα δελτία των δύσεων, ως και ο Ιερώνυμος εν μεγίστης αγωνίας ευρισκόμενος, γονυπετής στα κανάλια ικέτευε προς απελευθέρωσήν του. Οποίον αλτρουισμόν, οποία αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αγωνία για το προσωπικό δράμα του ποιμνίου του, ο καλός Αρχιποιμένας της Ελλαδικής εκκλησίας επέδειξε! Τούτο γαρ θα έπραττε δια καθ'΄εναν εξ υμών ευρισκόμενο εις ιδίαν κατάστασην. Πίστευε και μη ερεύνα.

Και για να επιστρέψουμε στην βάρβαρη δημοτική, δεν θυμάμαι ποτέ να έχει βγει ο Ιερώνυμος στα κανάλια να μιλήσει για την φτώχεια, για την παιδεία.. γενικά κανέναν παπά δεν έχω δεί, το μόνο που τους γκαίει είναι το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Που είναι λάθος και τώρα, έτσι όπως γίνεται, γιατί στον όρο "θρησκευτικά" πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι θρησκείες, όχι μόνο ο χριστιανισμός. Χώρια που θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και να εξετάζεται, κατά την γνώμη μου, γιατί κάθε θρησκεία έχει δική της οπτική για την ζωή, πράγμα που οδηγεί - που λέτε; - στο ζητούμενο, δηλαδή πολύπλευρη γνώση και διαμόρφωση κριτικής σκέψης και χαρακτήρα μέσω του σχολείου. Καλό;

Μετά τις βόλτες του πάνω από το Αιγαίο, οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν ψάρεμα με συρτή, σε πιο χαμηλές ταχύτητες, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει χελιδονόψαρο που να πετάει τόσο γρήγορα όσο τα αεροπλάνα τους, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν τα τυχερά ψαράκια να προλάβουν το δόλωμα. Έτσι λοιπόν τα τουριστικά γραφεία της γείτονος χώρας οργάνωσαν ρομαντικές κρουαζιέρες στο Σούνιο, ώστε να συνδιάσουν τερπνόν με ωφέλιμο, μαζί με το ψάρεμα δηλαδή να χαζέψουν το ηλιοβασίλεμα. Καταφτάνοντας όμως στο Σούνιο διαπίστωσαν - τι λέτε; - συννεφιά, και αποφάσισαν να γυρίσουν. Τότε οι Έλληνες μαγαζάτορες, εξοργισμένοι για τα διαφυγόντα κέρδη ενημέρωσαν το λιμεναρχείο που με την σειρά του ενημέρωσε τις εφημερίδες που με την σειρά τους ενημέρωσαν τα κανάλια, που με την σειρά τους πήγαν επι τόπου να βρούνε τους μαγαζάτορες, που με την σειρά τους ενημέρωσαν οικείους ότι βρίσκονται στον "αέρα", που με την σειρά τους το γράψανε σε DVD να το δείχνουν στα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν, που με την σειρά τους είχαν πλαντάξει στο κλάμα γιατί δεν είχε πια παιδικό στην ΤΒ, αλλά όλα τα κανάλια δείχναν τους πατεράδες τους, που με την σειρά τους δίναν εξηγήσεις στους ρεπόρτερς, που με την σειρά τους άκουγαν προσεχτικά και κρατούσαν σημειώσεις, και δίνανε πάσες στους άνκορμενς, που με την σειρά τους ενημέρωσαν επιτέλους τον Ελληνικό στρατό που με την σειρά του στην μία οθόνη είχε το Αιγαίο και στην άλλη το MySpace, μέσω του οποίου και αυτός ενημέρωσε με την σειρά του τους πολιτικούς οι οποίοι με την σειρά τους ενημέρωσαν τους γραμματείς τους, και αυτοί με την σειρά τους συνέταξαν επιστολές διαμαρτυρίας τις οποίες μεταβίβασαν προς την Τουρκική κυβέρνηση.

Την σκίσαμε την γάτα.



Τον πρώτο του σωστό βομβαρδισμό στη Γάζα έκανε το Ισραήλ, ισοπεδώνοντας το κτήριο του Ο.Η.Ε στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς τον όμως σαν "ολέθριο λάθος", και όχι σαν "παράπλευρες απώλειες", όπως χαρακτηρίζονται συνήθως οι βομβαρδισμοί αμάχων. Τελικά, το πιο ασφαλές μέρος στην Παλαιστίνη, είναι τα κρησφύγετα της Χαμάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήσαν έναν ραβίνο: Γιατί το TORAH, (ιερό βιβλίο των εβραίων) ξεκινάει με την Γένεση και όχι με τις 10 εντολές;
Απάντηση: Για να ξεκαθαρίζονται απο την αρχή κάποια πράγματα. Γιατί στην Γένεση, ο Θεός μας εγκαθιστά κληρονόμους του σε όλη την γή και όχι μόνον στην Παλαιστίνη.
Δεν πρόκειται για ανέκδοτο......